اورینگ وایتون

اورینگ وایتون چیست

اورینگ وایتون با نام های دیگر فلوروالاستومر، فلوروکربن، FKM، FPM، CFM فلوروکربن و نام شیمیایی وینیلیدین فلوراید هگزا فلورو پلیمر یکی از اورینگ های پرکاربرد در سیستم های آب بندی است که به دلیل ساختار خاص آن در آب بندی اسیدها، سوخت ها و تجهیزات گازسوز استفاده می شود.
سختی اورینگ وایتون

بطور کلی سختی اورینگ وایتون بیانگر مقاومت ماده اصلی در تغییر شکل موضعی ست واز راه مقاومت در برابر نفوذ توسط یک جسم نفوذ کننده تحت بار (سختی نفوذی) یا یک نقطه ی تیز تحت باردرحال عبوراز روی سطح اندازه گیری می شود. هر دوی این روش ها در ادامه تشریح شده اند. خرید اورینگ وایتون

گرید بندی اورینگ وایتون

وایتون در 3 گرید اصلی و چند گرید غیرمعمول تقسیم بندی می شود که موارد کاربرد، مشخصات و هزینه متفاوتی را شامل می شود. فروش اورینگ وایتون
وایتون گرید A (دی پلیمری از VF@ /HFP)

این گرید جزء پر مصرف ترین و به صرفه ترین هاست و از جمله کاربردهای آن در صنعت خودرو و صنعت هوا فضا است. این گرید از مواد وایتون دارای 66٪ فلوئور می باشد.
وایتون گرید B (تری پلیمری از VF2 / HFP / TFE)

این گرید مقداری گران تر از گرید A بوده و موارد کاربرد آن در کارخانه های فرآوری شیمیایی، صنایع برقی و موارد مشابه فرموله شده است. این گرید از مواد وایتون دارای 68٪ فلوئور می باشد.
وایتون گرید F (تری پلیمری از VF2 / HFP / TFE)

کاربرد گرید F وایتون در سوخت اتوموبیل اکتان بالا همراه اکسیژن، اسید های معدنی آب پوشیده، آب و بخار است. این گرید از مواد وایتون دارای 70% فلوئور است.

توجه فرمایید که وایتون ها همچنین در گرید های مخصوصی شامل وایتون GLT – وایتون GBLT – وایتون GFLT – وایتون Extreme (کوپلیمری ازTFE TFE / PMVE / propylene & ethylene) تولید می گردند که کاربردشان معمولا در برخی آب بندی حساس در صنعت خودرو، استخراج نفت و دیگر شرایط خشن و خاص می باشد.

اورینگ وایتون

اورینگ وایتون

اورینگ FKM و FFKM

ایتون خانواده گسترده ای دارد که هر کدام از آن ها خصوصیات متفاوت و البته در بسیاری موارد مشابه دارند. از معروف ترین زیرگروه های وایتون، پرفلئوروالاستومرها هستند. در حالی که فلوئورو کربن یا FKM شامل ۶۳ تا ۶۸ درصد فلوئور است، پرفلئوروالاستومر یا FFKM دارای فلوئور ۷۳٪ می باشد.

FFKM مقاومت بسیار خوبی در دماهایی شدید دارند و بهترین مقاومت شیمیایی را نیز دربین همه الاستومرها ارائه می دهند. همچنین لازم به ذکر است که برخی FFKM ها با تمهیدات به مقاومت حرارتی تا + ۳۲۶ درجه سانتی گراد نیز می رسند.
مشخصات اورینگ وایتون
تحمل دما مواد وایتون :

وایتون دارای پیوند C-F می باشد که این پیوند استحکام بسیار بالایی داشته و برای شکستن آن نیاز به انرژی زیادی است. همین موضوع نیز موجب شده تا فلوئوروالاستومرها پایداری دمایی فوق العاده ای داشته باشند. دامنه دمای وایتون ها چیزی حدود -50 درجه سانتی گراد تا +205 درجه سانتی گراد می باشد که از این نظر برتری قابل توجهی نسبت به دیگر متریال های اورینگ را از آن خود کرده است.
سختی مواد وایتون:

به طور کلی سختی اورینگ وایتون بیانگر مقاومت ماده اصلی در تغییر شکل موضعی است و از راه مقاومت در برابر نفوذ توسط یک جسم نفوذ کننده تحت بار (سختی نفوذی) یا یک نقطه ی تیز تحت باردرحال عبوراز روی سطح اندازه گیری می شود . سختی اورینگ وایتون 50 تا 955 شور می باشد.
رنگ کامپاند مواد وایتون:

در ابتدا اورینگ وایتون ها در رنگ بندی های متنوعی تولید می شدند که از جمله آن می توان به خاکستری، سبز، قهوای و بنفش اشاره نمود؛ اما نکته قابل توجه این جاست که امروزه وایتون ها در تمامی رنگ های درخواستی می توانند تولید شده و مورد استفاده قرار گیرند.
کامپاند مواد اولیه وایتون
مقاومت شیمیایی اورینگ وایتون:

اورینگ وایتون دارای تراکم مولکولی کمی است و مقاومت بسیار خوبی در برابر دماهای بالا، اوزون، بسیاری از حلال ها و مواد شیمیایی آروماتیک و آلی دارد. در یک توضیح کامل تر، وایتون ها از خانواده کائوچوهای فلودئوروپلیمر هستند و یک موجودیت مستقل محض نیستند. این کائوچوها می توانند بر اساس مقدار فلوئورشان به ترتیب به صورت ۶۶ درصد، ۶۸ درصد و ۷۰ درصد طبقه بندی شوند و وایتون هایی که مقدار فلوئور بیشتری دارند، دارای مقاومت بالاتری در برابر سیال ها هستند؛ در این خصوص فلوئورو الاستومر(وایتون)هایی که با پراکسید پخته شده اند ذاتاً مقاومت بهتری در برابر محلول های اسیدی مانند بنزین، نفت، گاز و… دارند.